Fri frakt till butikBetala med KlarnaKundservice
 • Hem
 • Inspiration
 • Guider
 • Välj rätt matta
 • Välj rätt matta

  Välj rätt matta

  Matgrupp

  För en matgrupp med fyra stolar rekommenderar vi en matta med mått kring 170x240 cm.
  Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk.
  Att mattan är ungefär 60 cm bredare än bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför mattkanten även när de är utdragna, ställer du en extra stol på kortändan får även den plats.
  För en matgrupp med 6-8 stolar rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men för bästa resultat den större 200x300 cm.
  ""

  Soffgrupp

  För en större soffa t ex hörn- eller divan rekommenderar vi en matta i storleken 200x300 cm. Detta för att kunna ställa soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats. För en normalstor 3-sitssoffa rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men det allra bästa är en något större storlek. Har du t ex en fåtölj till passar den största storleken allra bäst då även den får plats. Detta skapar balans och ger rummet ett mer harmoniskt intryck.
  ""

  Sovrum

  För en mer ombonad känsla i sovrummet är det perfekt med en matta under sängen. Bara känslan att sätta ned fötterna på något mjukt ger en skön start på dagen. Placera mattan under ca 2/3 av sängen. Finns det plats i sovrummet rekommenderar vi den stora mattan så att du får ännu mer matta att sätta ner fötterna på.
  Foto: Linie Design

  ""

  Liknande artiklar

  Inspiration

  Svenska Hem Umeå

  Kom och upplev inspiration och massivs av kunskap i vår välfyllda butik. Hos oss hittar du ett varierat sortiment av starka varumärken och våra egna prisvärda varor. Vi saluför varumärken som tex. Stolab, Eilersen, Dux Norrgavel, Carl Hansen, Swedese, Naver, Br Andersson, Jensen, String med flera. Vårt sortiment klarar kraven på kvalité men vi är också måna om att de produceras på ett miljömässigt och rättvist sätt. Med en blandning av senaste trenderna och riktigt fina klassiker finns det alltid något som passar. Har du speciella önskemål som inte finns i butik så beställer vi gärna hem det genom vår långa lista av leverantörer. Vill ni få hjälp att hitta stilen och välja produkter så hjälper vi självklart till. Vi har flera olika inredningstjänster, både i butik och hemma hos dig. Ni hittar oss på Ersboda Handelsområde, mitt emot Team Sportia och granne med Lindholms bil.