• Hem
 • Inspiration
 • Trender
 • Trenderna för våren 2020
 • Trenderna för våren 2020

  Trenderna för våren 2020

  MEDVETNA MATERIAL

  Den stora snackisen i inredningsvärlden är hållbarhet och långsiktighet. För det spelar stor roll vilka material vi tar in i våra hem. Och det märks att vi börjar ifrågasätta mer vad vi inreder med och vilka val vi gör när vi köper vår inredning.
  Man vill gärna ta in naturliga material som är enkla och nästan obehandlade. De får gärna vara tillverkade i vår närhet och med återvunna material. Vi satsar gärna på kvalitet så möblerna kan leva kvar i generationer och få åldras fint.
  Vi letar även gärna efter det handgjorda och unika i vår strävan efter att inte se ut som alla andra. Vi kommer fortsätta att se mycket av naturen i inredningen, som en vas med torkade strån eller en gren från skogen.
  ""

  Naturliga och varma färger

  Även färgskalan är mer hållbar då vi gärna inreder med färger som vi kan leva länge med utan att tröttna.
  Den grå färgen har varit en basfärg länge men nu går det mer mot en beige- och sandfärg. Även det bruna kommer starkt så den kommer vi se mycket av framöver. Vi kommer även se en hel del varma brända toner i vår och sommar och även teraccotta. Detta är färger som är lätta att arbeta med och som man kan blanda med varandra eller jobba med ton i ton. Varför inte blanda in en grågrön ton (även kallad celadon) för att pigga upp det lite. Sätt gärna till någon svart eller mörk ton så det blir lite kontrast till de mjuka tonerna.
  ""

  Grönt är skönt

  Vi har sett mycket grönt i form av växter i inredningen ett tag nu och det kommer fortsätta så även under 2020. Växter som mormor hade när man var liten kommer tillbaka och blir jätte trendiga och det budas på sticklingar på nätet. Denna trend är väl bara ett bevis på att vi vill bo mer ombonat och hemtrevligt.
  Även färgen grönt kommer vi få se en hel del av i vår. Färgerna får gärna vara naturliga, lite som ett naturligt kamouflage. Vi vill smälta in och se medvetna ut. Blekgrönt och kraftigt grönt kommer vara huvudfärger som man gärna kan blanda upp med vitt och någon mörk ton.

  ""

  Inspiration

  Svenska Hem Umeå

  Kom och upplev inspiration och massivs av kunskap i vår välfyllda butik. Hos oss hittar du ett varierat sortiment av starka varumärken och våra egna prisvärda varor. Vi saluför varumärken som tex. Stolab, Eilersen, Dux Norrgavel, Carl Hansen, Swedese, Naver, Br Andersson, Jensen, String med flera. Vårt sortiment klarar kraven på kvalité men vi är också måna om att de produceras på ett miljömässigt och rättvist sätt. Med en blandning av senaste trenderna och riktigt fina klassiker finns det alltid något som passar. Har du speciella önskemål som inte finns i butik så beställer vi gärna hem det genom vår långa lista av leverantörer. Vill ni få hjälp att hitta stilen och välja produkter så hjälper vi självklart till. Vi har flera olika inredningstjänster, både i butik och hemma hos dig. Ni hittar oss på Ersboda Handelsområde, mitt emot Team Sportia och granne med Lindholms bil.